Hjertemagasinet

Hjertemagasinet er for dig, der gerne vil opdatere din viden omkring livreddende førstehjælp og hvad du selv kan gøre, hvis du nogensinde skulle overvære et hjertestop.

Her vil vi løbende opdatere siden med guides, produktinformation, succeshistorier og faglig viden om hjertestop.

Hjertevagt sponsorerer Team Rynkeby

Hjertevagt er stolte af igen i år at kunne kalde sig sponsor af Team Rynkeby – og være med til at skabe opmærksomhed og samle penge ind til forskning, så flere børn kan overleve kræftsygdomme.

Hjertevagt sponsorerer Cykelnerven

Hjertevagt er stolte over igen i år at samarbejde med Cykelnerven og Scleroseforeningen om at sætte fokus på indsamlingen til forskningen i sclerose og skabe opmærksomhed på sygdommen.

Guide til køb af hjertestarter

Hvad koster en hjertestarter - og hvad skal du overveje, når du skal købe en hjertestarter? Vi guider dig igennem forskellene.

Det er det bedste køb, som vi håber, der aldrig bliver brug for…

Hos REE Golfklub i Helsinge har de fået en ny hjertestarter. Valget faldt på en ZOLL AED Plus hjertestarter samt en serviceaftale med 24/7 overvågning.

Samarbejde med TrygFonden

Vi fortsætter vores gode samarbejde med TrygFonden omkring levering af hjertestartere til fondens donationer samt rådgivning i forhold til information og kampagnemateriale.

24/7 overvågning sikrer, at din hjertestarter er klar til at redde liv

Hvem har ansvaret for din hjertestarter, efter den er indkøbt og hængt op? Hvornår rammer udløbsdatoen for batteri og elektroder? Undgå utrygheden med 24/7 overvågning.

Vi er en Hjertesikker Zone

Hjertesikker Zone er et koncept, som er etableret i 2022 af Dansk Råd for Genoplivning, der arbejder for, at flere skal overleve hjertestop. Vi er meget stolte over at være en Hjertesikker Zone.

Bliver hjertestartere fast inventar på langtursbåde?

Når Familien Ørnebjerg Bækholm pakker deres tasker for at tage tilbage til S/Y Atreju i Fransk Polynesien medbringer de en hjertestarter for at have den livsvigtige hurtige hjælp ombord.

Torsodukke

Sjov træning er bedre træning. Med realistiske førstehjælps- og torsodukker gør du træningen mere effektiv og motiverende for kursisterne.

Førstehjælp, det skal du tale med dit barn om

Hvordan lærer man børn førstehjælp? Læs om, hvorfor det er vigtigt at lære børn førstehjælp, og hvordan man gør læren om førstehjælp til en naturlig del af hverdagssnakken.

Din guide til hjertestarter-apps

Der er udviklet flere forskellige apps til din smartphone, der kan være med til at gøre en forskel. Her finder du et overblik over de oftest anvendte apps.

3 ud af 4 hjertestop sker i hjemmet

Er der en hjertestarter nær dit hjem, hvis uheldet er ude? Her er 4 grunde til at hjertesikre dit boligområde.

Samarbejde med Hjerteforeningen – Køb produkter og støt

Ved køb af produkter på Hjerteforeningens hjemmeside, sendes du videre til Hjertevagt.dk og støtter samtidig Hjerteforeningen.

Hvordan virker en hjertestarter?

Hvordan virker en hjertestarter, og må alle betjene den? Vi guider vi dig igennem hvad en hjertestarter kan, og hvorfor det er vigtigt, at vide hvordan den virker.

5 ting du skal overveje, når du skal vælge et hjertestarterskab

Hvad skal du kigge efter, når du skal købe et hjertestarterskab til din hjertestarter? Vi har lavet en guide med de fem vigtigste punkter, du skal overveje, når du skal vælge et hjertestarterskab.

Guide til førstehjælp ved hjertestop

En person falder om med hjertestop. Hvad skal du gøre? Vi guider dig gennem den livsvigtige førstehjælp, du skal give ved et hjertestop.

Overlevelseskæden

Kender du de 4 trin i overlevelseskæden? De beskriver en række handlinger, som alle har stor indflydelse på en persons chance for overlevelse ved hjertestop. Læs om hvert af de 4 trin...

Sådan skifter du elektrode på din ZOLL AED Plus hjertestarter

Det er en god idé med jævne mellemrum at tjekke din hjertestarter. Et grønt flueben i statusindikatoren på fronten af hjertestarteren indikerer, at hjertestarteren er klar til brug.

Sådan skifter du batteri på din ZOLL AED Plus hjertestarter

Er det tid til at skifte batteri i din hjertestarter? Så er du kommet til det helt rigtige sted. Det er en god idé med jævne mellemrum at tjekke din ZOLL AED Plus hjertestarter.

Guide til placering af hjertestarter

Flere virksomheder, organisationer, skoler og også en del private personer ønsker at have en hjertestarter tilgængelig i deres nærområde. Nu har du købt en hjertestarter, men hvor skal hænge?

Førstehjælp i kommunale dagtilbud og institutioner

Et unikt projekt i Glostrup Kommune sætter fokus på førstehjælp. Mere end 90 % af medarbejderne i de kommunale institutioner og dagtilbud har været på førstehjælpskursus.

Førstehjælp i Glostrup Forsyning

De 4 trin i overlevelseskæden blev trænet grundigt, da medarbejderne i Glostrup Forsyning fik genopfrisket deres førstehjælpsevner, da de havde besøg af vores førstehjælpsinstruktør Bjørn.

Uglegårdsskolen har førstehjælp i fokus

Igennem de senere år har Uglegårdsskolen i Solrød haft stort fokus på at lære skolens mange engagerede elever førstehjælp. Med støtte fra TrygFonden har de netop fået et nyt sæt førstehjælpsdukker.

Træningsvideoer til ZOLL AED Plus hjertestarter

Du kan blandt andet se video omkring introduktion og opsætning af hjertestarteren, anbringelse af elektrode, udførelse af hjertemassage og udlæsning af data.

Hjertelungeredning

En person falder om med hjertestop. Hvad gør du? Du skal omgående påbegynde hjertelungeredning. Hjertelungeredning består af brystkompressioner og indblæsninger. Vi giver dig alle stepsene her...

Min oplevelse med hjertestop – Sørens historie

Hvad ville du gøre, hvis du overværede et hjertestop? Det er spørgsmålet, som mange stiller sig selv, men som oftest kun bliver besvaret, når man står i situationen.

Vil du kunne gøre en forskel?

En person falder om med hjertestop - og en kamp mod uret begynder. Du ringer 1-1-2 og en ambulance er på vej. Men livsvigtige sekunder bliver spildt. Ville du kunne gøre en forskel?

Ny bog om førstehjælp

Hjertevagts førstehjælpsbog ’Lær førstehjælp’ er udkommet i en 2. udgave, som er opdateret med de nyeste tal. Samtidig er bogen udvidet med et nyt kapitel omhandlende stroke.

Hvad er et stroke?

Stroke er en begyndende skade på hjernen som følge af en blødning eller blodprop i hjernen. Kend de 3 symptomer på et stroke med remsen "Stræk, Snak, Smil".

Hvad sker der, når du ringer 1-1-2 ?

Hvad sker der egentlig, når du ringer 1-1-2? Hvornår skal du ringe? Hvem besvarer opkaldet og hvordan bliver du hjulpet? Find svarene i denne guide om alarmering.

Hvad er agonal vejrtrækning?

Hvad er agonal vejrtrækning, og hvorfor er det godt at kunne genkende symptomet i en situation med hjertestop?

5 fantastiske fakta du ikke vidste om hjertet

Hjertet er et af kroppens vigtigste organer. Men hvor godt kender du egentlig dit eget hjerte og hvor meget ved du om det? Vi har samlet 5 sjove fakta, som du med garanti ikke vidste før nu.

ZOLL Hjertestarter – Hvem var opfinderen bag?

Med opfindelsen af både hjertestarteren og pacemakeren har Dr. Paul Zoll hjulpet millioner af hjerter verdenen over.

Morten fik hjertestop

En autentisk fortælling om 27-årige Morten Berthelsen, der under en ferie faldt om med uventet hjertestop. Takket være hurtig og effektiv førstehjælp kan Morten i dag fortælle sin historie.

Hjertestarter til børn og voksne

ZOLL AED 3 hjertestarteren har indbygget REAL CPR Help teknologi. Denne teknologi giver feedback, der hjælper dig med at yde hjertelungeredning af høj kvalitet.

Tommy fik hjertestop: Jeg er tusind procent tilbage

Da Tommy Nøddebo Mortensgaard fem dage efter sit hjertestop fik en tredobbelt bypass­operation, gav han sig selv et løfte. Han ville bare tilbage og være fuldstændig, som han var.

Registrér din hjertestarter

Når du registrerer din hjertestarter, bliver den synlig for almindelige borgere og de sundhedsfaglige medarbejdere på 1-1-2, der kan guide til den, så flere kan overleve et hjertestop.

Hjertestop og hverdagens helte

Jørgen Ejlertzen overlevede et hjertestop takket være Mikael Jensen, som brugte en hjertestarter for første gang.

Lasse faldt om med pludseligt hjertestop

AED Plus hjertestarter redder liv i Gribskov Lægecenter.

Bliv inspireret – nyhedsmail

Bliv holdt opdateret om nyheder, tilbud, fragtkampagner med mere direkte i din indbakke.

Ved at tilmelde dig, accepterer du vores privatlivspolitik.
Du kan altid framelde dig nyhedsmailen igen.