Med dit køb støtter du Hjerteforeningens livsvigtige arbejde
Glostrup Forsynings medarbejdere har igen fået opfrisket deres førstehjælpsevner, da de havde besøg af vores førstehjælpsinstruktør Bjørn.
De 4 trin i overlevelseskæden blev trænet grundigt, da både kundeservice, graverteam og direktøren lå på knæ foran træningsdukkerne og øvede sig i hjertelungeredning.
”Chancen for at overleve et hjertestop stiger markant, hvis man omgående yder livreddende førstehjælp. Derfor er det vigtigt, at man handler med det samme. Det gør man bedst, hvis man jævnligt genopfrisker sine førstehjælpskundskaber på et opdateringskursus i førstehjælp”, siger Bjørn.
Det virker måske nemt nok at huske. 30 tryk og 2 pust. Men hvor hurtigt skal du trykke? Hvor hårdt skal du trykke? Skal du først ringe 1-1-2 eller begynde på hjertemassagen?
Selvom medarbejderne i Glostrup Forsyning har været på førstehjælpskurser før, er der dele af førstehjælpen, som man med tiden kan glemme. Derfor sørger vi for, at medarbejderne hos Glostrup Forsyning får opfrisket deres viden og førstehjælpskundskaber hvert andet til tredje år.
Chancen for at overleve et hjertestop stiger markant, hvis der bliver brugt en hjertestarter, inden ambulancen ankommer. I Danmark er der mere end 20.000 hjertestartere registreret på www.hjertestarter.dk. 146 af dem findes i Glostrup – og to af dem har Glostrup Forsyning sat op.
Den ene hjertestarter sidder på Glostrup Forsynings ydermur på Ørnebjergvej 7 og vender ud mod vejen, så folk kan se den. Den anden hjertestarter er placeret på Glostrup Genbrugsstations kontor på Paul Bergsøes Vej 39.
Bjørn kommer her med et godt råd:
”Det er en god idé at orientere dig om, hvor de nærmeste hjertestartere er – og om de virker. Så kig efter, når du alligevel er ude at lufte hunden, handle ind eller også kan du tjekke det på www.hjertestarter.dk – for det kan redde liv”.
Medarbejderne fra Glostrup Forsyning fik også undervisning i symptomerne på et stroke – tidligere kaldet et slagtilfælde.
”Din kollega kommer ind på kontoret og beklager sig over smerter. Han er lidt diffus og kan ikke forklare, hvorfor han har ondt eller hvorfor han er faldet. Hvad gør du så?”, spørger Bjørn.
Der er en risiko for, at din kollega har fået et stroke. Det kan komme som en reaktion på en blodprop eller blødning i hjernen – og så handler det om at reagere hurtigt.
Stræk – snak – smil, er en god remse, når man skal kontrollere for et stroke.
Hvis du kan svare ja til én af de tre ting, er der højst sandsynligt tale om et stroke, og så skal man ringe 1-1-2 hurtigt,” fortæller Bjørn.
Red Hjernen har for nylig lanceret en kampagnevideo, som skal lære alle danskere at huske på remsen: Stræk. Snak. Smil. Du kan læse mere og se videoen fra Red Hjernen i vores artikel: Hvad er et stroke?
Vi kender alle sammen tanken ”Der er nok en anden, der gør noget” eller ”Der er nok nogen, der er bedre til det end mig”. Sandheden ved et hjertestop er, at det værste du kan gøre, er at gøre ingenting. Ta’ action. Ta’ teten og gå i gang. Ring 1-1-2 og påbegynd hjertelungeredning.
Med et førstehjælpskursus bliver du og dine kolleger klar til at redde liv. Uanset om du skal have et førstehjælpskursus, opdateringskursus eller et skræddersyet kursus, så er vi klar med råd og vejledning til dig.