Kundeservice

Ring 35 25 12 48

Vi er klar til at rådgive og hjælpe dig

Skriv til os

Skriv til os

Vi er klar ved tasterne til at besvare din henvendelse

 

Tjekliste

 

Sundhedsstyrelsens tjekliste ved køb af hjertestarter

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en tjekliste med anbefalinger og ting, man bør overveje ved køb af hjertestarter.

Sundhedsstyrelsen har lavet en række anbefalinger til hvilke krav en hjertestarter som minimum bør leve op til. Heriblandt om hjertestarteren stemmeguider brugeren gennem processen på dansk og hvor svært det er at udlæse data – men også i forhold til hvilke temperaturer hjertestarteren kan tåle og hvor længe den lader op, før den kan støde.

Du kan læse hele rapporten fra Sundhedsstyrelsen her 

Vi har gjort det nemt for dig, og har opstillet og svaret på de 13 punkter i Sundhedsstyrelsens tjekliste i forhold til vores ZOLL hjertestartere.

Specifikation 1: Er det enkelt at udlæse data fra en anvendt hjertestarter?
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at software bør ligge gratis til rådighed på internettet.

ZOLL AED 3 hjertestarteren har USB port til overførsel af data. Herfra overføres data som bl.a. tidspunkter, EKG, energi-mængder, patient impedans samt data om kvaliteten af den udførte hjertemassage.

ZOLL AED Plus hjertestarteren kan forbindes til computeren via en infrarød forbindelse. Herfra overføres data som bl.a. tidspunkter, EKG, energimængder, patient impedans samt data om kvaliteten af den udførte hjertemassage.

Udførlig og enkel dansk vejledning i udlæsning af data findes her.

Programmet til dataoverførsel er gratis og videreudvikles løbende. Seneste version af programmet kan downloades på www.zolldata.com.

Specifikation 2: Er forhandleren i stand til at servicere hjertestarteren ved behov, inkl. dataudlæsning?
Serviceaftale kan tilbydes, såfremt kunden ønsker dette.

ZOLL AED 3 hjertestarteren er i princippet servicefri i standby-tilstand, da hjertestarteren udfører en automatisk selvtest dagligt/ugentligt. Vedligeholdelsesomkostninger begrænses til nye batterier og elektroder hvert femte år. Skulle der opstå problemer med hjertestarteren, er der 8 års garanti.

ZOLL AED Plus hjertestarteren er i princippet servicefri i standby-tilstand, da hjertestarteren udfører en automatisk selvtest dagligt/ugentligt. Vedligeholdelsesomkostninger begrænses til nye batterier og elektroder hvert femte år. Skulle der opstå problemer med hjertestarteren, er der 7 års garanti.

NB: Autoriserede forhandlere af ZOLL er gerne behjælpelig med udlæsning af data på kundens adresse indenfor kort tid, hvis kunden ikke selv er i stand til dette.

Specifikation 3: Har hjertestarteren en dansk stemmeguide, og lever den som minimum op til rapportens eksempel?

ZOLL AED 3 hjertestarteren leveres med dansk stemmevejledning. Kombineret med hjertestarterens unikke grafiske og brugervenlige design med LED-skærm og tekst på dansk – er hjerterstarteren nem at betjene, og guider førstehjælperen sikkert igennem hvert trin i den livreddende førstehjælp.

ZOLL AED Plus hjertestarteren leveres med dansk stemmevejledning. Kombineret med hjertestarterens unikke grafiske og brugervenlige design med lys, grafiske illustrationer og tekst på dansk – er hjerterstarteren nem at betjene, og guider førstehjælperen sikkert igennem hvert trin i den livreddende førstehjælp.

Specifikation 4: Kan hjertestarterens software opdateres til at følge nye internationale og nationale anbefalinger?

ZOLL AED 3 hjertestarteren kan let opdateres via USB stik med software på.

ZOLL AED Plus hjertestarteren kan opdateres via den infrarøde forbindelse.
Find vejledning til softwareopdatering her 

Softwareopdatering kan gratis downloades på www.zolldata.com

Specifikation 5: Har hjertestarteren et feedback system til måling af kvaliteten af hjertemassage (trykdybde og hastighed)?

ZOLL AED 3 hjertestarteren leveres med Real CPR Help® – et unikt ”real time” feedback system, der måler kvaliteten af hjertemassagen (trykdybde og hastighed) og guider førstehjælperen med at udføre den vigtige hjertemassage. En stemme i hjertestarten vejleder med udtryk som ”tryk hårdere” eller ”god hjertemassage” – og hjælper endvidere førstehjælperen med at følge den anbefalede frekvens per minut.

ZOLL AED Plus hjertestarteren leveres med Real CPR Help® – et unikt ”real time” feedback system, der måler kvaliteten af hjertemassagen (trykdybde og hastighed) og guider førstehjælperen med at udføre den vigtige hjertemassage. En stemme i hjertestarten vejleder med udtryk som”tryk hårdere” eller ”god hjertemassage” – og hjælper endvidere førstehjælperen med at følge den anbefalede frekvens per minut.

Specifikation 6: Kan leverandøren fremvise en overensstemmelseserklæring, som dokumenterer at hjertestarteren lever op til Direktiv 93/421E0F om medicinsk udstyr, og produktet dermed er korrekt CE-mærket?

ZOLL AED 3 hjertestarteren er både CE-mærket godkendt. Hjertestarteren opfylder således Europæiske myndigheders sikkerhedskrav.

ZOLL AED Plus hjertestarteren er både CE-mærket og FDA godkendt. Hjertestarteren opfylder således både Europæiske og Amerikanske myndigheders sikkerhedskrav. 

Specifikation 7: Hvor lang tid bruger hjertestarteren på at analysere hjerterytmen og lade op til stød?
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at ventetiden bør være så kort som muligt.

ZOLL AED 3 er hjertestarteren, som med sine 5 sekunder (med et nyt batteri), giver den hurtigste levering af defibrillering, efter standsning af HLR. Rapid Shock tilbyder markedets hurtigste analysetid og analyserer under igangværende kompressioner.

ZOLL AED Plus hjertestarteren bruger mindre end 10 sek. 

Specifikation 8: Har hjertestarteren en IP-værdi, som passer til dine behov?
IP-værdien er et tocifret tal, der beskriver hjertestarterens modstandsdygtighed overfor støv (det første tal) og væske (det andet tal). Jo højere værdi, jo større modstandsdygtighed.

ZOLL AED 3 hjertestarteren er testet til IP55, hvilket gør hjertestarteren til en af de mest robuste på markedet.

ZOLL AED Plus hjertestarteren er testet til IP55, hvilket gør hjertestarteren til en af de mest robuste på markedet.

Specifikation 9: Har hjertestarteren en batterilevetid og anskaffelsespris på nyt batteri, som passer til dine behov?

ZOLL AED 3 hjertestarteren bruger batterier og kan/skal ikke tilsluttes el-forsyningsnettet. Batterilevetiden i standby-tilstand er minimum 5 år. Kapaciteten på batterierne er 140 defibrillatorstød ved maksimal energi (200 J), eller 6 timers konstant monitoreringstid (med 2-minutters HLR-perioder). Bemærk: HLR-perioder på under 2 minutter kan reducere den driftstid, der kan opnås med et nyt batteri. Når status indikatoren slukker, er der stadig 9 stød tilbage i hjertestarteren.

ZOLL AED Plus hjertestarteren bruger batterier og kan/skal ikke tilsluttes el-forsyningsnettet. Batterilevetiden i stand-by tilstand er minimum 5 år. Kapaciteten på batterierne er 300 stød. I modsætning til andre hjertestartere er AED Plus hjertestarteren forsynet med to uafhængige energiforsyninger, der hver især bliver strømforsynet af fem litiumbatterier. Disse fungerer som back-up system for hinanden. En enkelt forsyning på fem litium batterier er i stand til at afgive et stød på op til 200 joule. Ved udløb af batteriernes levetid vil hjertestarteren indikere dette med rødt ”X” i hjertestarterens statusindikator. Der resterer dog stadig strøm nok til at afgive mere end 100 stød.

Specifikation 10: Har hjertestarteren en elektrodelevetid og anskaffelsespris på nye elektroder som passer til dine behov?

ZOLL AED 3’s patenterede CPR Uni-Padz® stødpads har en holdbarhed på 5 år – og kan anvendes på både børn og voksne. Dette er en væsentlig længere holdbarhed end elektroder til andre hjertestartere – hvilket betyder lavere omkostninger. Når det er tid til, at elektrode og batterier skal skiftes, vil kunden blive mindet om dette af en ZOLL forhandler.

ZOLL AED Plus’ patenterede CPR-D Padz® elektroder har en holdbarhed på 5 år.

Specifikation 11: Har hjertestarteren en opbevarings- og driftstemperatur for hjertestarter og elektroder, som passer til dine behov?

ZOLL AED 3 hjertestarteren har en driftstemperatur fra 0° til 50°C.

ZOLL AED Plus hjertestarteren har en driftstemperatur fra 0° til 50°C.

Specifikation 12: Udfører hjertestarteren automatisk en selvtest af vitale funktioner?

ZOLL AED 3 hjertestarteren udfører en automatisk selvtest dagligt/ugentligt. En statusindikator på fronten af AED 3 hjertestarteren viser, om hjertestarteren er klar til brug efter selvtest. Det anbefales at kontrollere denne statusindikator periodisk f.eks. en gang hver måned.

ZOLL AED Plus hjertestarteren udfører en automatisk selvtest dagligt/ugentligt. En statusindikator på fronten af AED Plus hjertestarteren viser, om hjertestarteren er klar til brug efter selvtest. Det anbefales at kontrollere denne statusindikator periodisk f.eks. en gang hver måned.

Specifikation 13: Er hjertestarteren robust bygget i forhold til dine behov?
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at spørge ind til den maksimale højde, som hjertestarteren kan tåle at tabes fra.

ZOLL AED 3 hjertestarteren er testet og godkendt til 1 meter lodret fald i henhold til IEC 60068-2-27; 100G.

ZOLL AED Plus hjertestarteren er testet og godkendt til 1 meter lodret fald i henhold til IEC 68-2-27; 100G.

Autoriseret ZOLL Hjertestarter forhandler

Hjertevagt er Autoriseret forhandler af ZOLL hjertestartere

Medlem af Brancheforening for Hjertestartere

Hjertevagt er medlem af Brancheforening for hjertestartere

Autoriseret Nordisk ZOLL Distributør

Hjertevagt er Nordens eneste Autoriseret distributør af ZOLL hjertestartere

AAA - Højeste kreditværdighed

Hjertevagt har den højeste AAA kreditværdighed

Besøg webshoppen

Vores kunder

Ørsted
Politi
Beredskab Øst
Hjerteforeningen
Mærsk
Boligkontoret Danmark
Folketinget
Forsvaret
Rigshospitalet
Trygfonden
Postnord
DAB - Dansk almennyttigt Boligselskab

Bliv inspireret – nyhedsmail

Bliv holdt opdateret om nyheder, tilbud, fragtkampagner med mere direkte i din indbakke.

Ved at tilmelde dig, accepterer du vores privatlivspolitik.
Du kan altid framelde dig nyhedsmailen igen.