Førstehjælp i kommunale dagtilbud og institutioner

Et unikt projekt i Glostrup Kommune sætter fokus på førstehjælp. Mere end 90 % af medarbejderne i de kommunale institutioner og dagtilbud har været på førstehjælpskursus.

I Glostrup Kommune har de sat fokus på sikkerheden og førstehjælp i deres kommunale dagtilbud og institutioner. Siden 2016 har Glostrup Kommune været i gang med et unikt projekt, hvor de har udbudt førstehjælpskurser til alle kommunens medarbejdere i de kommunale institutioner og dagtilbud. Målet er at ruste medarbejderne til at kunne håndtere de situationer, de kan komme ud for i en travl hverdag omgivet af børn.

I en tid, hvor økonomien spiller en større rolle, tiden er en mangelvare, medarbejderne løber stærkere og der er mere fokus på tid sammen med børnene, er Glostrup Kommune gået forrest og prioriterer sikkerheden – uden at gå på kompromis med førnævnte.

Hjælp til håndtering og afvikling af førstehjælpskurser

Da det kan være tidskrævende at planlægge førstehjælpskurser, datoer og udbyde kurser til alle kommunale institutioner og dagtilbud i en kommune, har Glostrup Kommune indgået et samarbejde med Hjertevagt omkring planlægning og afholdelse af førstehjælpskurser.

Samarbejdet med Hjertevagt er en totalløsning. I praksis betyder det, at den enkelte institutions leder kun skal sende en mail med datoer, som passer ind i institutionens planlægning af hverdagen, samt en liste over medarbejderne. Herefter står Hjertevagt for at koordinere samt tilrettelægge og afvikle førstehjælpskurserne ud fra den enkelte institutions ønsker – og den enkelte medarbejders behov. Dermed er der mindst mulig indgriben i den enkelte institutions hverdag – samtidig med, at adgangen til viden er langt nemmere og der frigives ansatte i en forvejen presset branche.

”Det har været en lettelse, at Hjertevagt har stået for planlægning, været tovholdere på datoer og deltagere med mere. Det har været en fornøjelse – og samarbejdet har været godt og konstruktivt”, siger Trine Ellesøe Kjelstrup, der er leder i daginstitutionen Skovager i Glostrup Kommune.

Trine Kjelstrup udtrykker også, at både ledere og medarbejdere har været meget glade for førstehjælpskurserne og de efterfølgende genopfriskningskurser, de kommer på efter 2 år. Særligt kursernes indhold og formidling har været af høj kvalitet.

Minimér mængden af udbud

Selvom, at ressourcerne kan være små og tiden knap, er det med Hjertevagts viden og ekspertise, muligt at planlægge og afvikle kurser – også i større skala. I Glostrup Kommune har det betydet, at mere end 90 % af medarbejderne, i de kommunale institutioner og dagtilbud, har været på førstehjælpskursus.

I Glostrup Kommune blev opgaven, om afvikling af førstehjælpskurser, sat i udbud. Her blev der indgået en aftale med Hjertevagt. På den måde, er det nemt og muligt for de kommunale institutionerne at vælge Hjertevagt med det samme – og dermed mindske tiden og ressourcerne brugt på at indhente tilbud til den enkelte institution.

Totalløsninger

Hos Hjertevagt brænder vi for førstehjælp – og hver dag er en ny mulighed for at sprede det vigtige budskab om at kunne sin førstehjælp.

Skal I have sat system I jeres førstehjælpskurser? Kontakt os, og hør hvordan vi kan hjælpe jer. Mulighederne er mange, om det er et enkelt kursus eller en totalløsning – er vi med jer hele vejen.

Vil du vide mere om vores førstehjælpskurser og totalløsninger?

Vi er klar med rådgivning og hjælp, så vi sammen kan finde og udarbejde den helt rigtige førstehjælpsløsning til dig.

Indtast dine oplysninger, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

    Bestil dit førstehjælpskursus

    Bliv inspireret – nyhedsmail

    Bliv holdt opdateret om nyheder, tilbud, fragtkampagner med mere direkte i din indbakke.

    Ved at tilmelde dig, accepterer du vores privatlivspolitik.
    Du kan altid framelde dig nyhedsmailen igen.