Uglegårdsskolen har førstehjælp i fokus

Igennem de senere år har Uglegårdsskolen i Solrød haft stort fokus på at lære skolens mange engagerede elever førstehjælp.

Pernille Wulff, der bl.a. underviser i førstehjælp, har sat system i førstehjælpsundervisningen og underviser alle folkeskolens 7.-9. klasser i genoplivning en gang om året. Her lærer eleverne, hvordan man giver hjertelungeredning, bruger en hjertestarter, ringer efter hjælp, ligger en person i stabilt sideleje og stopper blødninger.

Udover at klæde eleverne på med de mest basale førstehjælpskundskaber, så har Pernille og skolen bemærket, at det også har en positiv indflydelse i hverdagen på skolen. ”Eleverne er blevet mere opmærksomme og passer på hinanden. De store elever træder til og hjælper, hvis en anden elev er faldet og har slået sig – eller på anden måde er kommet til skade”, siger Pernille Wulff.

Støtte fra Trygfonden

Uglegårdsskolen har 5 til 7 spor på hvert klassetrin – og alene i år skal 17 klasser have undervisning i genoplivning. ”Når man underviser så mange elever, betyder det også, at udstyret bliver hurtigere slidt”, siger Pernille Wulff, som derfor søgte om støtte til undervisningen fra Trygfonden.

Der er ikke noget at sige til, at skolens udstyr bliver slidt, for det bliver flittigt brugt. I Danmark er det obligatorisk, at elever i folkeskolen skal undervises i færdselslære – herunder førstehjælp – i 3. 6. og 9 klassetrin* – men på Uglegårdsskolen, går man skridtet videre. Her starter førstehjælpsundervisningen allerede i børnehaveklassen, og der følges op med undervisning på 2., 4. og 6. klassetrin – samt undervisning i genoplivning for de store elever på 7.-9. klassetrin.

I oktober kom så en glædelig tilbagemelding på deres ansøgning til TrygFonden. Trygfonden havde valgt at støtte Pernille og Uglegårdsskolens ønske – og har ydet støtte til indkøb af nye træningsdukker.

For skolen betyder det, at Pernille Wulff nu kan udskifte de gamle og nedslidte træningsdukker med 28 nye Laerdal Little Anne QCPR førstehjælpsdukker med feedback-teknologi, som gør undervisningen mere effektiv og eleverne mere motiverede. ”Det svarer til, at man opgraderer sin bil fra en Trabant til en Tesla”, forklare Pernille, som er meget begejstret for det nye udstyr, der er af en helt anden kvalitet end det gamle.

En overraskelse

Chris fra Hjertevagt, havde den ære at skulle aflevere de mange nye Little Anne QCPR førstehjælpsdukker til Pernille og Uglegårdsskolen. Hvad Pernille ikke vidste, var at vi hos Hjertevagt, synes godt om deres super gode initiativ, og derfor har valgt at støtte skolen med en hjertestartertræner.

Det var en meget glad, overrasket og rørt Pernille Wulff, som fik overrakt deres nye ZOLL hjertestartertræner.

”Jeg er så glad, nu får jeg også mulighed for at træne eleverne i brug af en ZOLL hjertestarter, så de ved hvordan, den virker.”, siger Pernille Wulff.

 

Chris overrasker Pernille med hjertestartertræner

 

Hos Hjertevagt ønsker vi Pernille og Uglegårdsskolen stort tillykke med de nye førstehjælpsdukker og hjertestartertræner – og rigtig god fornøjelse med undervisningen.

Førstehjælpsundervisning i grundskolen

Som tidligere nævnt er det i Danmark obligatorisk, at elever i grundskolen skal undervises i færdselslære – herunder førstehjælp – på 3. 6. og 9 klassetrin*. Du kan læse mere om kompetencemål for førstehjælpsundervisningen i færdselslære på retsinformation.dk

Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere, eller hvis vi skal hjælpe dig.

* www.retsinformation.dk

Besøg webshoppen

Bliv inspireret – nyhedsmail

Bliv holdt opdateret om nyheder, tilbud, fragtkampagner med mere direkte i din indbakke.

Ved at tilmelde dig, accepterer du vores privatlivspolitik.
Du kan altid framelde dig nyhedsmailen igen.