3 ud af 4 hjertestop sker i hjemmet

4 grunde til dit boligområde skal have en hjertestarter.

Et hjertestop rammer som et lyn fra en klar himmel. Hjertet holder op med at slå, og en kamp mod uret begynder. De første minutter er livsvigtige. Mange menneskeliv kan reddes, hvis man omgående starter hjertelungeredning og anvender en hjertestarter.

Flere hjertestartere i boligområder kan redde liv

Udbredelsen af hjertestartere i boligforeninger og private boligområder, vil have stor betydning for at flere kan overleve et hjertestop. Jo kortere afstand der er til den nærmeste hjertestarter, jo hurtigere kan hjertestarteren komme i brug, når der sker hjertestop.

Vi opfordrer alle til at kigge sig omkring i deres boligområde – er der en hjertestarter i nærheden, hvis uheldet er ude? Hvis ikke, kan det måske være en god idé at tale med bestyrelsen i boligforeningen eller tage en snak med naboerne om, om man i fællesskab skal investere i en hjertestarter og en serviceaftale, til gavn for alle beboere.   

Neden for giver vi dig 4 gode grunde til, at I skal have en hjertestarter i dit nærområde.

4 gode grunde til, at I skal have en hjertestarter i dit nærområde
10% falder overlevelsechancen med, for hvert minut der går uden hjertelungeredning
Hjertestop kan ske for enhver

Hvert år rammes ca. 5.000 danskere af hjertestop uden for hospital. Hjertestop kan ske for enhver. Det kan ramme både børn og voksne, men risikoen stiger med alderen.

For hvert minut, der går uden genoplivning efter et hjertestop, falder personens chancen for at overleve med cirka 10 %. Derfor er en hurtig indsats af afgørende betydning.


3 ud af 4 hjertestop sker i hjemmet
3 ud 4 hjertestop sker i private hjem

Størstedelen af alle hjertestop sker i hjemmet. Tal fra Dansk Råd for Genoplivning viser desværre, at kun 9 % overlever at få hjertestop i hjemmet, mod hele 28% hvis det sker i det offentlige rum.

Det skyldes bl.a., at der er færre hjertestartere i boligforeninger og private hjem end i det offentlige rum.


6 % chance for overlevelse, hvis der ikke gives har inden ambulancen ankommer
Tiden er afgørende, når et hjertestop rammer

For hvert sekund der går uden genoplivning, falder chancerne for at overleve. Uden livreddende førstehjælp kan døden indtræde inden for få minutter.

Hvis man ikke gør noget og venter på ambulancen, har personen kun 6 % chance for at overleve et hjertestop. Det er derfor vigtigt, at man omgående påbegynder hjertelungeredning.


Op til 50-70 % overlevelseschancen hvis personen stødes med hjertestarter inden for 3-5 minuter
Brug af hjertestarter er vigtigt

Hjertelungeredning er vigtig førstehjælp, men den mest effektive behandling af hjertestop opnås, når god hjertemassage kombineres med brug af en hjertestarter

Hvis personen bliver stødt med en hjertestarter inden for 3 til 5 minutter efter hjerte­stoppet er indtruffet, kan overlevelsen være helt op til 50-70 %.

Hør mere om en hjertestarterløsning til dit boligområde?

Skal vi hjælpe dig med at hjertesikre dit boligområde/-forening, så kontakt os på telefon 35 25 12 48 for mere information, tilbud eller demo af vores hjertestartere.

Vi er specialister i førstehjælp og hjertestartere. Med mere end 20 års erfaring er vi Danmarks førende leverandør af hjertestartere og førstehjælpskurser.

Udfyld formularen og vi kontakter dig.

  Gør hjertestarteren tilgængelig for alle

  Vi anbefaler, at hjertestartere placeres udendørs, hvor de kan være tilgængelige for alle hele døgnet.

  Vi har samlet vores anbefalinger og lavet en guide med gode råd om placering af hjertestartere. Husk at hjertestarteren skal opbevares i et opvarmet hjertestarterskab, der beskytter den mod vejr og vind.

  Registrering af hjertestartere

  Det er vigtigt, at så mange hjertestartere som mulig bliver registreret, så de nemt kan findes, når et hjertestop opstår. Vi opfordrer derfor alle, der har en hjertestarter til at registrere den på hjertestarter.dk.

  Når hjertestarteren er registreret, kan den ses på hjertestarter.dk og i appen ‘TrygFonden Hjertestart’. Oplysningerne deles samtidig med regionernes akutberedskaber, så førstehjælpere og hjerteløbere kan guides til nærmeste hjertestarter ved et 1-1-2-opkald.

  Find en hjertestarter til din boligforening

  Bliv inspireret – nyhedsmail

  Bliv holdt opdateret om nyheder, tilbud, fragtkampagner med mere direkte i din indbakke.

  Ved at tilmelde dig, accepterer du vores privatlivspolitik.
  Du kan altid framelde dig nyhedsmailen igen.