Køb udendørs hjertestarterskab

Værd at vide om hjertestarterskabe

Hjertestarterskab

Værd at vide om hjertestarterskabe

En hjertestarter bør opbevares i et hjertestarterskab, som kan holde hjertestarteren beskyttet mod vind og vejr, tilgængelig og klar til brug.

Hvert minut tæller, når en person får et hjertestop. Chancen for at overleve falder med cirka 10 % for hvert minut, der går, uden behandling. Derfor er en hurtig indsats af afgørende betydning.

Cirka halvdelen af alle hjertestartere er låst inde efter fyraften. Men halvdelen af alle hjertestop sker, når vi holder fri. Derfor anbefaler vi, at hjertestartere er tilgængelige hele døgnet, så den nærmeste hjertestarter er let at tilgå, hvis nogen falder om med hjertestop.

For at sikre, at hjertestarteren altid er klar til brug, er det vigtigt at opbevare hjertestarteren under de mest optimale forhold – samt placere hjertestarteren, hvor den gør allermest gavn.

Vi anbefaler, at alle hjertestartere placeres udendørs og i det offentlige rum hvor, de kan være tilgængelige 24 timer i døgnet. Det anbefales desuden, at hjertestarteren ikke låses inde i udendørs hjertestarterskabe, da det kan forsinke adgangen til hjertestarteren.

Hvad er et hjertestarterskab?

Et hjertestarterskab har til opgave at beskytte hjertestarteren

For at sikre, at hjertestarteren altid er klar til brug, er det vigtigt, at den opbevares under de mest optimale forhold – og dér, hvor den gør allermest gavn. 

Alt efter hvilket miljø hjertestarteren skal placeres i, er der forskellige egenskaber, man skal overveje. Skal du placere din hjertestarter udendørs, skal den opbevares i et opvarmet hjertestarterskab til udendørs brug. Skal hjertestarten derimod hænge indendørs, skal der bruges indendørs hjertestarterskabe eller et vægbeslag. 

Der findes mange forskellige hjertestarterskabe på markedet, og det kan være svært at navigere i de mange egenskaber og designs. Derfor har vi lavet en guide til valg hjertestarterskab med de fem vigtigste punkter, du skal overveje, når du skal vælge et hjertestarterskab.

Udendørs hjertestarterskab
Mere end 20 års erfaring med salg af genoplivningsudstyr.

Mere end 20 års erfaring
med salg af genoplivningsudstyr

Danmarks førende leverandør af hjertestartere og førstehjælpskurser

Danmarks førende leverandør
af hjertestartere og førstehjælpskurser

Opsat mere 20.000 hjertestartere

Mere end 20.000 hjertestartere
er opsat over hele Danmark 

Reddet mere end 160 liv

Flere end 160 liv er reddet
med vores hjertestartere

Cabix hjertestarterskab
Hvorfor skal jeg have et hjertestarterskab?

Gør din hjertestarter tilgængelig døgnet rundt

Når du investerer i en hjertestarter, er det vigtigt, at hjertestarteren er fuldt funktionsdygtig og lige ved hånden, hvis der skulle blive brug for den. Hvordan sørger man for det?

Det gør man bl.a. ved at opbevare hjertestarteren i et hjertestarterskab, som kan holde hjertestarteren beskyttet mod vind og vejr, tilgængelig og klar til brug.

Cirka 40 % af alle hjertestartere er låst inde efter fyraften. Samtidig sker cirka tre ud af fire hjertestop i private hjem. Derfor anbefaler vi, at hjertestartere er tilgængelige hele døgnet, så de er lette at tilgå, hvis nogen falder om med hjertestop.

For at sikre, at hjertestarteren er tilgængelig døgnet rundt, vil det i de fleste tilfælde betyde, at hjertestarteren skal hænge udendørs. Men hjerterstartere er, som mange andre elektriske apparater, følsomme overfor vind og vejr. Derfor bør en hjertestarter placeres i et hjertestarterskab med varme til udendørsbrug.

Dette kan medføre nogle overvejelser omkring varme, ventilation, overvågning, alarmer og låse – alt afhængigt af skabets placering. Du kan finde hjælp til valg af hjertestarterskab i vores artikel ’5 ting du skal overveje, når du skal vælge et hjertestarterskab’.

Vi anbefaler, at du ikke placerer hjertestarteren i et hjertestarterskab med lås/kodelås, da det kan komplicere adgangen til hjertestarteren.

Hvor skal jeg hænge mit hjertestarterskabet?

Placeringen af dit hjertestarterskab er vigtig

Udenfor vil hjertestarteren kunne gøre allermest gavn, da den er let tilgængelig for flest mulige mennesker. Samtidig bør hjertestarteren opbevares, hvor den bliver bemærket og under forhold hvor hjertestarteren, batteri og elektroder er beskyttet mod vind og vejr.

Hvis du er i tvivl om, hvor du skal hænge din hjertestarter, kan du med fordel stille dig selv følgende spørgsmål:

  • Hvor er din hjertestarter lettest tilgængelig?
  • Hvor er den i nærheden af flest mennesker?
  • Kan alle se og nå min hjertestarter?
  • Hvordan kan jeg gøre den let af finde?

På den måde finder du den optimale placering af din hjertestarter. Du kan finde yderligere hjælp til placering af din hjertestarter i vores guide til placering af hjertestarter.

De fleste hjertestarterskabe placeres af mange virksomheder oftest i receptionen eller på lader den hænge udenfor på facaden ud mod gaden. Her har alle adgang og det er samtidigt et sted, hvor mange dagligt går forbi. For boligforeninger er det typisk den fælles gård eller på facaden ud til gaden, at skabet opsættes. I gården er det kun beboere i foreningen som har adgang – mens den på gaden, også kan komme til gavn for de nærliggende naboer og hjerteløbere. Vi indstiller til at vi får de fleste hjertestarterskabe offentligt tilgængelige.

Cabix Outdoor hjertestarterskab på butiksfacade
Vores kunder siger
Kundeservice

Ring 35 25 12 48

Vi er klar til at rådgive og hjælpe dig

Skriv til os

Skriv til os

Vi er klar ved tasterne til at besvare din henvendelse

 

Spørgsmål og svar om hjertestarterskabe

Find svar på nogle af de hyppigst stillede spørgsmål omkring skabe til hjertestartere.

1. Kan hjertestarterskabe placeres hvor som helst?
Udendørs
Placering af et udendørs hjertestarterskab er afhængig af strømtilførsel. Er der strømtilføring, kan skabet i princippet placeres hvor som helst, hvis det er af god kvalitet.

Man skal dog være opmærksom på, at kvaliteten af skabet også spiller ind i forhold til placeringen. Er kvaliteten af skabet mindre god, anbefales det, at skabet opsættes på en nordvendt væg under halvtag for optimal beskyttelse mod vind og vejr. Er skabet af høj kvalitet er det mindre vigtigt

Indendørs
Et indendørs hjertestarterskab bør placeres, så skabet gør mest gavn, er nemt at komme til – samt placeres så der bliver lagt mærke til det i det daglige.

2. Hvad koster et hjertestarterskab?

Prisen på et hjertestarterskab afhænger af skabets funktioner og kvalitet.

De mere avancerede skabe sikrer, at hjertestarteren opbevares optimalt i alt slags vejr. De kan derfor være lidt dyrere, men de er også en bedre investering på længere sigt – end de skabe, der ikke tilbyder samme funktioner og kvalitet.

3. Kan skabet selv alarmere/ringe 1-1-2?
Nej, det er der ingen skabe der kan. Du skal altid selv alarmere alarmcentralen på telefon 1-1-2.
4. Informerer eller advarer skabet, hvis hjertestarteren ikke virker?
Hvis du vil være sikker på, at din hjertestarter virker og er klar til brug, så vælg en Hjertevagt serviceaftale med 24/7 overvågning. Så installerer vi en lille enhed i dit skab, som holder øje med hjertestarteren og sender en besked, så snart at en fejl opdages.

Læs mere om vores serviceaftaler.

5. Skal hjertestarterskabet tilsluttes strøm og kan jeg selv montere det?
Udendørs
Et udendørs hjertestarterskab skal kunne beskytte hjertestarteren fra fugt, frost, vind og vejr. Skabet skal derfor tilsluttes strøm, for at kunne temperere skabets indeklima.

Det anbefales, at udendørsskabe installeres af en autoriseret elektriker.

Indendørs
Skabe til indendørs brug er som regel batteridrevet – og du kan derfor selv opsætte skabet.

6. Kan min egen elektriker installere hjertestarterskabet?
Udendørs
Enhver autoriseret elektriker kan installere udendørsskabe.

Indendørs
Skabe til indendørs brug er som regel batteridrevet. Det er derfor ikke nødvendigt at skabet opsættes af en autoriseret elektriker.

7. Holder hjertestarterskabet min hjertestarter varm om vinteren?
Udendørsskabe tager højde for, at hjertestarteren skal have et tempereret indeklima om vinteren og beskytter hjertestarteren mod frost og fugt.

Nogle udendørsskabe sikrer også imod høje temperaturer om sommeren. Det er dog afhængigt af skabets funktioner, som den enkelte model tilbyder.

OBS: Enkelte hjertestartere er ikke funktionsdygtige under 15 grader, og egner sig dermed ikke til udendørs opbevaring. Tjek produktarket, som følger med din hjertestarter for at finde din hjertestarters brugs- og opbevaringstemperatur.

8. Når skabet åbnes, hvorfor er der så en alarm, der hyler?
Når skabet åbnes, hyler det eller afgiver en høj lyd for at skabe opmærksomhed og henlede omgivelserne på, at en hjertestarter skal i brug for at hjælpe en person med hjertestop.
9. Kan skabet oplade hjertestarteren?
Nej. En hjertestarter er batteridrevet og kan derfor ikke oplades inde i skabet.

Det er vigtigt, at du regelmæssigt tjekker hjertestarterens status eller alternativt tilknytter den til en serviceaftale.

10. Hvornår er det nødvendigt med et udendørsskab?
Hvis hjertestartere skal hænge udenfor, skal de opbevares i udendørs hjertestarterskabe, så den er beskyttet optimalt mod vind og vejr.
11. Hvad er de årlige udgifter på et udendørsskab?
Det afhænger af, hvilket hjertestarterskab du vælger. Nogle skabe er produceret med strømbesvarende teknologi, der er med til at holde de årlige el-omkostninger minimale.

Bliv inspireret – nyhedsmail

Bliv holdt opdateret om nyheder, tilbud, fragtkampagner med mere direkte i din indbakke.

Ved at tilmelde dig, accepterer du vores privatlivspolitik.
Du kan altid framelde dig nyhedsmailen igen.