Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en række anbefalinger for hjertestartere, der ikke er opsat på sygehuse. Anbefalinger dækker hovedområderne: opsætning, registrering, teknologi og uddannelse.

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en række anbefalinger for hjertestartere, der ikke er opsat på sygehuse. Sundhedsstyrelsens anbefalinger omfatter hjertestartere opsat i det offentlige rum, private boliger, firmaer med videre. Rapporten retter sig mod offentlige beslutningstagere, borgere, private initiativtagere, producenter og sælgere af hjertestartere.

I rapporten er der udarbejdet 15 henholdsvis hoved- og øvrige anbefalinger inden for: opsætning, registrering, teknologi samt information og uddannelse.

Læs Sundhedsstyrelsens rapport

Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forhold til opbevaring af hjertestarter

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle hjertestartere bør placeres udendørs og i det offentlige rum, hvor, de kan være tilgængelige 24 timer i døgnet. Det anbefales desuden, at hjertestarteren ikke låses inde i et udendørsskab, da det kan forsinke adgangen til hjertestarteren.

Det bør i hvert enkelt tilfælde vurderes, om hjertestarteren skal placeres i det offentlige rum, eller om særlige omstændigheder gør dette uhensigtsmæssigt.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger om hjertestartere placeret uden for sygehus er blevet opdateret i december 2014, hvor det blev præciseret, at hjertestarterne ikke bør låses inde i udendørsskabe, da det kan forsinke adgangen til hjertestarteren.

Sundhedsstyrelsens tjekliste ved køb af hjertestarter

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en tjekliste med anbefalinger og ting, man bør overveje ved køb af hjertestarter.

Sundhedsstyrelsen har en række anbefalinger til hvilke krav en hjertestarter bør leve op til. Heriblandt om hjertestartere stemmeguider brugeren gennem processen på dansk og hvor svært det er at udlæse data – men også i forhold til hvilke temperaturer hjertestarteren kan tåle og hvor længe den lader op, før den kan støde.

Vi har gjort det nemt for dig, og har opstillet og svaret på de 13 punkter i Sundhedsstyrelsens tjekliste i forhold til ZOLL hjertestartere.

Se Sundhedsstyrelsen tjekliste i forhold til ZOLL hjertestartere

Besøg webshoppen

Bliv inspireret – nyhedsmail

Bliv holdt opdateret om nyheder, tilbud, fragtkampagner med mere direkte i din indbakke.

Ved at tilmelde dig, accepterer du vores privatlivspolitik.
Du kan altid framelde dig nyhedsmailen igen.