Ansøg om en gratis hjertestarter

Kan man få tilskud til en hjertestarter eller få en hjertestarter gratis? Læs hvordan du kan ansøge TrygFonden om en hjertestarter eller du kan gå dig til en gratis hjertestarter ved Hjerteforeningens landsuddeling

Hvert sekund tæller, når et hjertestop rammer. Bliver personen stødt med en hjertestarter inden for 3 til 5 minutter efter hjertestoppet er indtruffet, kan overlevelsen være helt op til 50-70 %. 

3 ud af 4 hjertestop sker i hjemmet. Tal fra Dansk Råd for Genoplivning viser, at kun 9 % overlever at få et hjertestop i hjemmet. Udbredelsen af hjertestartere i beboelsesområder vil derfor have stor betydning for, at flere kan overleve et hjertestop.

TrygFonden og Hjerteforeningen har fokus på at øge antallet af hjertestartere i beboelsesområder, hvor hjertestarterne kan være tilgængelige for alle døgnet rundt.

Det gør TrygFonden to gange årligt, ved at donere 50 hjertestartere til udvalgte ansøgere, mens man hos Hjerteforeningen kan gå sig til en hjertestarter ifm. deres årlige Landsuddeling.

Ansøg Trygfonden om en gratis hjertestarter

Sådan kan du ansøge om en gratis hjertestarter hos TrygFonden:

  • TrygFonden donerer hjertestartere via en såkaldt fadderordning. Med hjertestarteren medfølger et hjertestarterskab.
  • Alle kan søge om at blive fadder for en hjertestarter. Dog ikke privatpersoner eller kommercielle virksomheder.
  • Hjertestarteren og hjertestarterskabet stilles til rådighed af TrygFonden i tre år, herefter overdrages den til donationsmodtageren. Dette betyder, at udgifter til batteri og elektroder efter 3 år bliver for donationmodtagerens regning.
  • Der er ansøgningsfrist 1. marts og 1. september.
  • Der er cirka tre måneders behandlingstid af ansøgningen.    
  • Læs mere og ansøg på www.tryghed.dk

Gå dig til en gratis hjertestarter hos Hjerteforeningen

Sådan får du en gratis hjertestarter hos Hjerteforeningen:

  • Start en indsamlingsgruppe på landsuddeling.dk
  • Gruppen skal tilsammen dække 15 indsamlingsruter enten ved at gå fra dør-til-dør på indsamlingsdagen eller ved at samle ind digitalt.
  • Hvis gruppen når i mål med 15 ruter inden indsamlingsdagen slutter, kvitterer Hjerteforeningen med en gratis hjertestarter, et hjertestarterskab og 1 års serviceaftale.

Hjertevagt samarbejder med TrygFonden og Hjerteforeningen omkring levering af ZOLL hjertestartere til deres donationer.

Skal din boligforening eller sportsklub også have en hjertestarter?

Der er rigtig mange, der ansøger om en gratis hjertestarter, så sandsynligheden for at få én af dem, er relativ lille. Skulle du ikke være én af de heldige, kan du i stedet vælge at investere i en hjertestarter selv .

På hjertevagt.dk finder du markedets bedste hjertestartere og hjertestarterskabe. Vi er Danmarks førende leverandør af hjertestartere og har opsat mere end 10.000 hjertestartere, som har reddet flere end 100 liv. Vi lægger stor vægt på fagkundskab, og i vores shop finder du udelukkende gennemtestede kvalitetsprodukter. 

Alle vores hjertestartere er godkendt af Lægemiddelstyrelsen og overholder alle Sundhedsstyrelsens krav. 

Har du brug for vejledning? Vi er klar til at hjælpe dig på telefon 35 25 12 48

Køb din hjertestarter her

Bliv inspireret – nyhedsmail

Bliv holdt opdateret om nyheder, tilbud, fragtkampagner med mere direkte i din indbakke.

Ved at tilmelde dig, accepterer du vores privatlivspolitik.
Du kan altid framelde dig nyhedsmailen igen.